Op werkbezoek in Zweden – Dag 5: Onderwijs en avondzon

On 6 september 2013 by Carine Bloemhoff

ZwedenGisteren heb ik geen blog geschreven. Niet omdat ik niets had meegemaakt: ik sprak met politiek assistenten van de partijleider en de financieel woordvoerder over de betaalbaarheid van de verzorgingsstaat en het Zweedse onderwijs. Zweden kampt met vergelijkbare problemen als wij: toenemende werkdruk voor onderwijzers, jongeren willen geen onderwijzer meer worden, weinig carrièreperspectief voor leraren, grote klassen, veel kinderen met een stempeltje, enzovoorts. Hierdoor gaat de kwaliteit van het onderwijs al zeven jaar achteruit. Daar willen de sociaal-democraten een belangrijk thema van maken; als ze volgend jaar mogen regeren is dit een van de prioriteiten. Om die verkiezingen te winnen, moet er komend jaar volop campagne worden gevoerd. Ik kreeg daarom ook een kijkje in de keuken van de campagnestrategie. Die ga ik uiteraard niet verklappen, je weet maar nooit wie er mee leest…

Na een drukke werkdag was het tijd voor een drankje in de avondzon. Stockholm is een groene stad met mooie parken waar je met 23 graden heerlijk kunt zitten: goed onderhouden, kindvriendelijk en altijd een kiosk in de buurt waar je wat kunt gaan drinken. Enige nadeel is dat je wel de hoofdprijs betaalt voor een biertje: € 5,50 per glas. Dat is dan weer jammer, maar het smaakt er niet minder om. Skål!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>