Buitenfitness Beijum

On 22 september 2013 by Carine Bloemhoff
Samen met Rob Boogmans, Anne Bekkema en Evert Sulman bij de stand voor de buitenfitness

Samen met Rob Boogmans, Anne Bekkema en Evert Sulman bij de stand voor de buitenfitness

Gistermiddag was ik op de Uit-en-Doemarkt voor bewoners in Beijum. Daar werd het bewonersinitiatief voor een buitenfitness in Beijum gepresenteerd. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij dit initiatief. De bewoners hebben inmiddels een draagvlakonderzoek gedaan met een zeer positief resultaat. Nu is er een aanvraag ingediend bij het wijkteam om ook daadwerkelijk te zorgen dat de buitenfitness er komt.

Anne Bekkema en Evert Sulman, initiatiefnemers van de buitenfitness in Beijum, zochten de samenwerking met Rob Boogmans van de organisatie Standing strong. Hij was o.a. in Nijmegen, Leeuwarden en Rotterdam betrokken bij de ontwikkeling van openbare fitnesslocaties. Samen ontwikkelden ze een prachtig plan!

Er komt een buitenfitness voor alle leeftijden, gecombineerd met een kinderparcours voor kinderen en een jeu de boulesbaan voor ouderen. Vanaf het allereerste begin zal de buitenfitnessplek gebruikt gaan worden, doordat gratis bootcamptrainingen gegeven zullen worden door jongeren die in opleiding zijn tot sportinstructeur. Het motto is: ‘Zien sporten, doet sporten.’ Als er elke avonden trainingen zijn, kan iedereen aansluiten. Hierdoor wordt de drempel om te sporten en gezond bezig te zijn zo laag mogelijk en kunnen bovendien is het mooie ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Bewoners van Beijum waren gisteren enthousiast. Verschillende bewoners vertelden dat zij door de crisis geen geld meer hadden voor de sportschool, maar door een buitenfitness weer mogelijkheden zien om te gaan sporten. Jullie lezen het: ik ben erg enthousiast, het lijkt mij een prachtproject voor Beijum (ik wil er zelf ook wel één om de hoek) en ik hoop dat het wijkteam dat ook vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>