Aan de slag met de Startersbeurs

On 1 oktober 2013 by Carine Bloemhoff

www.Startersbeurs.nu

www.Startersbeurs.nu


Het kabinet stelt volgend jaar € 30 miljoen beschikbaar voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Dat is omgerekend circa € 300.000, – voor de gemeente Groningen. Daarom stellen mijn fractiegenoot Jan Pieter Loopstra en ik voor volgend jaar van start te gaan met de Startersbeurs in Groningen.

De Startersbeurs is een beurs voor werkloze jongeren waarmee ze gedurende een half jaar werkervaring kunnen opdoen bij een bedrijf. De jongeren werken aan vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt en aansluiten bij hun opleidingsniveau. Tijdens deze zes maanden ontvangen jongeren een tegemoetkoming van € 500, – per maand.

In mei van dit jaar hebben wij burgemeester en wethouders al gevraagd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de Startersbeurs. Toen kregen we een positieve reactie van het college. Het initiatief zou worden besproken bij het nieuwe actieplan Jeugdwerkloosheid, waar ook de financiën onderzocht zouden worden. Sindsdien is het stil gebleven.

Wij vinden dat de gemeente zo snel mogelijk werk moet maken van de Startersbeurs, omdat veel jongeren aan de kant staan en er bovendien geld beschikbaar is. Nu het kabinet extra geld beschikbaar stelt, kan de gemeente samen met bedrijven een offensief starten en voor dat bedrag zeker 200 Startersbeurzen aanbieden aan jongeren. Laten we aan de slag gaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>