De andere kant van de gelukkigste stad

On 12 oktober 2013 by Carine Bloemhoff

Groningen is de gelukkigste stad van Nederland. Daar ben ik ┬átrots op. Tegelijkertijd denk ik vaak aan Groningse ouders die niet eens een fatsoenlijk paar schoenen kunnen kopen voor hun kinderen, jongeren die niet aan de bak komen of van flexbaantje naar flexbaantje hobbelen en ouderen voor wie iedere maand net te lang is om rond te komen met hun AOW’tje. Dat zijn de mensen voor wie ik het doe, elke dag weer. Vandaag ben ik op de eerste echte dag van de primarycampagne daarom op bezoek gegaan bij de voedselbank. Ik sprak er met de oprichters en vrijwilligers.Daarnaast sprak ik met de initiatiefnemers van het kledinguitgifteproject bij de voedselbank. Eigenlijk is er geen budget voor de kledinguitgifte, dus ze zitten met een zeecontainer op het terrein van de voedselbank. Dit is te gek voor woorden, zeker omdat de winter voor de deur staat. Mensen hebben nu naast goed eten ook gewoon fatsoenlijke kleding nodig. Ik heb beloofd me daar hard voor te maken. Dit moet anders.

Carine spreekt met vrijwilligers van de voedselbank

in gesprek met vrijwilligers

bij de voedselbank

Voorraad van de voedselbank

Oosterparkheem

Het woonzorgcentrum Oosterparkheem vervult een steunfunctie in de Oosterparkwijk. Ouderen kunnen er onder andere zo lang mogelijk volledig zelfstandig wonen, maar het centrum vervult ook een belangrijke steunfunctie in de wijk. Mijn campagneteam en ik spraken er met de mensen die er vandaag aanwezig zijn. Ze maken zich niet zozeer zorgen over zichzelf, maar vooral over hun kinderen en kleinkinderen: vinden ze wel werk? Houden ze hun baan wel? En kunnen ze straks hun huur en hypotheek nog wel betalen? Vragen waar we als PvdA in deze tijd een antwoord op hebben: wat er ook gebeurt, we zullen altijd zorgen dat de lasten van de crisis zo eerlijk mogelijk verdeeld worden.

 

Linnaeusplein

Ook op het Linnaeusplein spreken mijn campagneteam en ik met veel enthousiaste mensen. Ze zijn in Stad op zoek naar een PvdA die oog heeft voor de sociale kant van het verhaal. Een PvdA die te vinden is in de wijken en de zorgen van gewone mensen. Er is ernstig behoefte aan behoud van leefbaarheid in de wijken, aan een sociaal gezicht van de PvdA. In de komende weken is het aan mij om te laten zien dat ik de lijsttrekker ben waar Groningen behoefte aan heeft: Socialer maakt Groninger sterker.

Wilt u mij uitnodigen? Ik kom graag bij u langs. mail naar carinebloemhoff@gmail.com en ik neem contact met u op.

 

Enhanced by Zemanta
?x-id=288c78e0-ee14-49ec-b19e-ca064b38f5fc” />

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>