Banen Multicopy

On 21 oktober 2013 by Carine Bloemhoff

Recent werd ik benaderd door FNV Kiem over een dreigend faillissement van Multicopy Hoogezand door een beslaglegging van de gemeente. Op 18 oktober 2013 schreef John Geijp een stukje in het Dagblad over deze kwestie.
“De directie heeft vrijdag na bemoeienis van het Groningse PvdAraadslid Carine Bloemhoff een ontslagaanvraag bij het UWV voor de ruim vijftien werknemers ingetrokken. Zij beloofde zich in te zetten voor overleg over een oplossing tussen drukkerij en Groningen.”

De gemeente heeft een vordering van enige tonnen op de drukkerij. De rechter heeft de gemeente in het gelijk gesteld. De gemeente ging daarom over tot beslaglegging. De drukkerij van het echtpaar Daan en Jessy Doedens kon daarop volgens bestuurder Jan Louwes van FNV Kiem de salarissen over september niet meer betalen. De centrale Multicopy-organisatie in Amsterdam, waarvan de eigenaren van de drukkerij franchisenemer zijn, heeft toen het loon voorgeschoten, aldus de vakbondsman. Doedens vroeg recent alsnog een ontslagvergunning voor het personeel aan. Louwes: “De centrale Multicopyorganisatie heeft ons toen gevraagd of wij iets voor het bedrijf kunnen doen. Daarop heb ik met Bloemhoff contact opgenomen.”

Het PvdA-raadslid: “De vordering van de gemeente op Multicopy is onbetwist. De rekening moet worden betaald. Mijn inzet is dat er een betalingsrekening wordt getroffen zodat het bedrijf niet op de fles gaat.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten dat de deur open staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>