Op werkbezoek: schone scholen en een maaltijd in Vinkhuizen

On 22 oktober 2013 by Carine Bloemhoff

slideshow_35062013Vanmiddag was ik op werkbezoek bij de schoonmakers van basisscholen in de stad. Nog steeds is de kwestie over voldoende tijd en ruimte om hun werk goed te doen niet opgelost. Er schijnt extra geld te zijn uitgetrokken voor extra schoonmaakuren, maar de schoonmakers hebben daar nauwelijks meer werktijd voor teruggekregen. Ze moeten nog steeds in enkele minuten een klaslokaal schoonmaken. Daarom gaan de schoonmakers hun situatie opnieuw aan de kaak stellen. Ik zal ze daarbij van harte ondersteunen. Groningen verdient schone scholen en schoonmakers die onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen!

Vanavond heb ik gegeten bij Resto van Harte in Vinkhuizen. Wat een prachtig initiatief! Mensen kwamen uit Paddepoel, Kostverloren en zelfs de Wijert om gezamenlijk een hapje te eten. Ik leerde bovendien dat door dit initiatief verschillende vrijwilligers weer aan de slag zijn gekomen. Er zijn de afgelopen periode maar liefst zeven mensen uitgestroomd naar werk of opleiding. Een prachtig resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>