In gesprek over democratie

On 2 november 2013 by Carine Bloemhoff

foto bijeenkomstVanmiddag was ik in gesprek met een afvaardiging uit Swaziland. In Swaziland bepaalt de koning alles. Politieke partijen bestaan alleen ondergronds. Vakbonden wordt het werk onmogelijk gemaakt. Ik vertelde over onze constitutionele monarchie en hoe het Nederlandse democratische systeem werkt. Trots vertelde ik over het experiment dat we hier in Groningen doen met open voorverkiezingen. Democratie is niet voor bange mensen, dat weten Swazilanders maar al te goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>