Concession speech Carine

On 9 november 2013 by Carine Bloemhoff

Partijgenoten, Stadjers,

Ik wil de Partij van de Arbeid en de Stad Groningen feliciteren met Roeland van der Schaaf. Een lijsttrekker die de afgelopen weken zo’n formidabele medekandidaat is geweest. Roeland, jij had de moed om al in juli bekend te maken dat je kandidaat was voor het lijsttrekkerschap. We zijn samen de strijd aangegaan en we hebben samen laten zien wat de PvdA in Groningen allemaal in huis heeft.

De debatten hebben ons allebei scherper gemaakt. Je hebt je een sterke en spitsvondige debater getoond en je muziekkennis is ongeëvenaard. Je had je campagne goed op orde en je liet zien dat het niet zomaar is dat jij eerste wethouder en loco-burgemeester bent voor onze partij. Het is misschien wat vroeg, je bent net een jaar wethouder, maar ik weet zeker dat je het in huis hebt. Ik weet zeker dat ook jij in staat bent om het beste in de PvdA boven te halen.

Ik ben trots op een partij die op deze manier open voorverkiezingen durft mogelijk te maken. Op de energie die we met zijn allen hebben getoond na al het gedoe dat we iets meer dan een jaar geleden gehad hebben. We hebben ons herpakt en we zijn doorgegaan.

In maart heeft de ledenvergadering lef getoond. Lef om de lijsttrekker niet alleen meer door de leden te laten kiezen.  Lef om te laten zien dat we een partij zijn die de deuren en de ramen open durft te zetten. Een partij die niet bang is voor democratie, maar die democratie omarmt en vernieuwing durft te zoeken. Iedereen die deze primary mede mogelijk heeft gemaakt wil ik daarom hartelijk bedanken. De afgelopen weken hebben we een dynamische campagne gehad. We hebben laten zien dat er energie in deze partij zit.

Open voorverkiezingen kennen niet alleen maar winnaars, dat wist ik toen ik hieraan begon. Ik schaar mij als nummer twee met volle overtuiging achter onze nieuwe lijsttrekker en politiek leider. Vanaf nu zijn we een team, Team PvdA.

In het bijzonder wil ik ook mijn campagneteam bedanken. Mijn campagnemanagers Paul en Elmar, jullie zijn goud waard! Vanaf half augustus was het volle bak aan de campagne. Strategie, ideeen genoeg en de afgelopen weken de uitvoering. Harde werkers en Goud voor de partij! Dat geldt ook voor de steun die ik ontving van de Vrouwen in de Partij van de Arbeid en de Jonge Socialisten. Vanaf het begin hebben jullie met jullie vele handen het vele werk een heel stuk lichter gemaakt.

De Partij van de Arbeid is geen mooiweerpartij. Wij durven de handschoen op te pakken; ook als het economisch tegen zit. We staan er als mensen ons nodig hebben. Zoals ik bij het slotdebat al zei: in 1946 is er heel bewust gekozen om de Partij van de Arbeid te noemen zoals hij heet. En niet alleen de Partij van de Arbeiders, want we zijn veel breder dan dat. Wij zijn de partij van de mensen die van een dubbeltje een kwartje willen worden, maar ook de partij van de mensen die een kwartje willen blijven.

We zijn ook een partij van de middenklasse, een middenklasse die het in deze tijd behoorlijk voor de kiezen krijgt.

Veel mensen maken zich zorgen of ze morgen nog wel werk hebben, veel mensen zonder werk maken zich zorgen of ze ooit nog wel aan de bak komen. Deze mensen hebben voor mij topprioriteit. De PvdA staat voor goed werk en daar gaan we de komende jaren weer hard aan werken.

Samen met de fractie, samen met andere partijen en samen met Roeland als ons boegbeeld gaan we het laten zien. Samen met de provincie, samen met onze vertegenwoordigers in de landelijke politieke en onze vertegenwoordiging in Brussel. Een ding staat voor mij nog steeds als een paal boven water: Socialer maakt Groningen sterker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>